Milyen előnyei vannak a munkahelyi wellbeing programoknak és mi köze van ezeknek a táplálkozásunkhoz?

Az utóbbi években munkahelyi, vállalati körökben igen gyakoribbá vált a wellbeing fogalma. A magyarul jóllétnek (és nem jólétnek) fordított kifejezés egyszerre jelenti a testi (fizikai), szellemi, lelki és érzelmi jóllét állapotát, de a vállalati közegben már idevesszük az anyagi jóllétet és a karriert is.

A WHO megfogalmazása szerint a fizikai és mentális well-being emberi jog, amely képessé tesz a korlátok és korlátozások nélküli életre; a teljes fizikai és mentális és szociális jóllét állapota, és nem kizárólagosan a betegségek és fogyatékosságok hiánya.

A vállalati vagy munkahelyi jóllét (corporate wellbeing) programok többet jelentenek, mint egy évi egyszeri egészségnap vagy szűrés.

Komplexen foglalkoznak az egészség, jóllét több összetevőjével. A megfelelően megtervezett és összeállított wellbeing programok egyszerre járnak előnnyel a munkavállalók, valamint a munkáltatók számára is. Az egészséges, szellemileg, testileg is fitt dolgozó jobban teljesít, több eredményt ér el, aktívabb, elégedettebb, elkötelezettebb, s nem utolsó sorban ritkábban megy betegszabadságra. Ezáltal versenyképesebb cég, stabilabb vállalati márka érhető el a wellbeing programok révén. Bár ez anyagi befektetést is igényel a cég részéről, jó hír, hogy minden, erre költött összeg néhány éven belül akár 2-3-szoros megtérülést is jelenthet az üzleti sikerek növelése révén.

A vállalati jóllét programok igen sokfélék lehetnek.

A munkavállalók egészségét, egészségmegőrző táplálkozását számos módon elősegíthetik ezek a programok, szolgáltatások. Most kifejezetten a táplálkozást érintő programokat említem. Népszerű és elterjedt juttatásnak számít például a gyümölcsnap. Ezek során a munkavállalók rendszeres jelleggel (hetente, hetente többször, havonta, ideálisan akár naponta is) a szezonnak megfelelő gyümölcsöt kapnak. Akár az is lehetséges, hogy egy gyümölcstál folyamatosan rendelkezésre áll például az étkezőben, amiből bárki kedve szerint vehet. A gyümölcs mellett természetesen salátákról, zöldségekről is lehet gondoskodni.

A megbeszélések, továbbképzések, konferenciák, üzleti reggelik kínálatát is feldobhatják ezek a saláták, vagy éppenséggel az olyan zöldségekkel is bőven megpakolt szendvicsek, zöldség alapú mártogatósok, amelyek túlmutatnak a hagyományos pogácsakínálaton.

A járványügyi helyzet és a távmunka-bejárás ritmusához igazodva a személyes jelenlétet igénylő előadások, workshopok, vagy teljesen online megszervezett webináriumok, esetleg ezek hibrid megoldásai is sok segítséget jelenthetnek abban, hogy vállalati közegben minél többet tanuljanak a dolgozók az egészségtudatos étrendről. A dietetikus által tartott előadás, workshop összeköthető közös főzéssel, konyhai foglalkozással is, akár csapatépítés jelleggel is.

Az eddigieknél még magasabb szintű szolgáltatásnak tekinthető, amikor személyes konzultációra is sor kerülhet egy dietetikussal, mivel az előadások, workshopok csak általános iránymutatást adhatnak, az egyéni problémákra a személyes (vagy akár online) tanácsadás során lehet igazán kitérni. Ez alkalmat adhat arra, hogy a munkavállaló munkaidőben vagy a munkaidőkeretén belül találkozhasson dietetikussal. Az itt megszerzett tudás révén megőrizheti, ill. javíthatja az egészségi állapotát, ami a munkateljesítményre is pozitívan kihat.

Látható, hogy a paletta igen széles, s sokféle megoldás létezhet munkahelyi környezetben is.

Schmidt Judit dietetikus (Youteefool)

Share This