AUTOMATIC LIFESTYLE ADVICE – HOGYAN MŰKÖDIK? – 7. RÉSZ : LÁSSUK AZ EREDMÉNYEKET!

A sorozat korábbi részeiben rámutattunk, kiknek, mire jó az ALSAD, milyen adatokat adjunk meg, hogy az alkalmazás testreszabhassa számunkra a szolgáltatást.  Megmutattuk, hogy tűzhetünk ki diétás célokat az alkalmazásban – dietetikus szakértő közreműködésével vagy önállóan, és hogyan tervezhetünk étlapot, illetve követhetjük étkezésünket és testmozgásunkat is, akár okoskarkötők használatával. És az ALSAD megmutatja eredményeinket is – azzal együtt, milyen tényezők járultak hozzá.

Az egyik legnagyobb motiváció, amikor látjuk és érezzük, hogyan fejlődünk, hétről hétre. Ennek egy része nem igényel adatot vagy kimutatást – amikor egyszerűen egyre jobban érezzük magunkat, már le bírjuk futni, amit két hete még nem, vagy egyre jobban élvezzük az újfajta ételeket. De lehetnek célok, ahol adatokkal kell alátámasztani az eredményeinket – amikor kevesebbet kell mutatnia a mérlegnek hétről hétre, amikor vércukoreredményeink az elvárt tartományban maradnak, amikor az éves labor a korábbihoz képest jobb értékeket mutat.

Ha ezek az adatok rendelkezésünkre állnak és bekerülnek az ALSAD-ba, a rendszer többféle szempont alapján is megmutathatja az összefüggéseket életmódunk, szokásaink és állapotunk közt. A grafikonok láttatják velünk az egyes tényezők „együttállását” és egymásra gyakorolt hatását – megerősítve bennünk, mit csinálunk jól, illetve min érdemes változtatnunk, ha egy folyamat úgy látjuk, nem jó irányba halad.

A grafikonokat, jelentéseket, összefoglalókat természetesen kezelőorvosunkkal és háziorvosunkkal is megoszthatjuk, aki egyrészt hozzáigazíthatja az esetleges gyógyszeres kezelést az aktuális állapotunkhoz, másrészt az ALSAD tanácsadói szolgáltatásán túl is elláthat minket olyan javaslatokkal, amelyek javíthatják életminőségünket, miközben kitűzött céljaink felé haladunk.

A teljesség igénye nélkül, az ALSAD-ban elérhető összefoglalók:

  • Pillanatfelvétel egészségi állapotunkról, egészségi adatainkról
  • Testsúlyunk, napi vércukorértékeink ábrázolása grafikonon egy adott időszakra
  • Fizikai aktivitásunk naplója és erre vetítve a fent említett adataink változása
  • Étkezési napló adatai

Lajkó Éva

2020.10.29.

MIND Diéta

MIND Diéta

A hipertónia világszerte 1 milliárd embert érint, és előfordulása jelentősen növekszik az életkor...

read more
Share This