Automatic LifeStyle ADvice – Hogyan működik? – 2. rész – Mit mérünk?

Állapotfelmérés

Az ALSAD-ban elvégzett regisztráció után először testreszabjuk a rendszert: így lesz minden ajánlata és szolgáltatása a mi állapotunkhoz és céljainkhoz igazítva, személyre szabva. Az ALSAD-ot csak a jelenleg érvényes orvosi protokollok és az Ön személyes adatai fogják vezérelni az ajánlások során.

Az első feladatunk személyi adataink megadása, majd az egészségügyi felmérés kitöltése. Az itt megadott adatok fogják az alkalmazást abban segíteni, hogy minél inkább testreszabhassa ajánlatait, tartalmait. Ez egyfajta “pillanatképet” ad egészségi állapotunkról: minél részletesebb, annál jobb. Ezek az adatok fogják befolyásolni diétás céljainkat is, ami alapján a napi étkezések tervezhetőek, és ez alapján történik az automatikus étrend-tervezés is. 

Személyes adatok: életkor, nem, testmagasság

Egészségügyi adatok: alap-és társbetegségek, esetleges mozgáskorlátozottság, lelkiállapot

Aktuális mért adatok, amelyek változhatnak idővel: laboreredmények, testsúly, vérnyomás, vércukorértékek és az alapállapothoz kötődő, fontos egészségügyi mutatók

Étkezési szokások, esetleges allergiák: itt rögzíthetjük az étkezéssel kapcsolatos szokásaink, preferenciáink nagy részét. Megadhatjuk, hányszor fogyasztunk egy napon főtt ételt, magunkra főzünk-e vagy inkább készételt fogyasztunk, vajat vagy margarint kenünk a kenyerünkre, mennyire sózzuk ételeinket, mivel édesítünk. Itt adjuk meg azt is, van-e ismert ételallergiánk, étel-intoleranciánk.

Luxuskalóriák: itt állíthatjuk be, ha jellemző ránk akár a rendszeres nassolás, akár a több-kevesebb rendszerességű alkoholfogyasztás. (legyünk őszinték, különben félrevezetjük a rendszert)

Mozgás: Ha rendszeresen végzünk valamilyen sportot, testmozgást, ezt is rögzíthetjük a rendszerben, hiszen ez is befolyásolja egészségi állapotunkat. Ezt később okoseszközök csatlakoztatásával pontosíthatjuk.

Szerző: Lajkó Éva

A BMI és korlátjai

A BMI és korlátjai

A BMI fogalmával valószínűleg már mindenki találkozott. A BMI a “body mass index”, azaz magyarul...

read more
Share This