AUTOMATIC LIFESTYLE ADVICE – HOGYAN MŰKÖDIK? – 10. RÉSZ : KI LÁTJA AZ ADATAIMAT? ÉS MIÉRT?

Az ALSAD, ahogy korábban is említettük, nem pusztán egy „önsegítő” alkalmazás. Fejlett szolgáltatásai és algoritmusa alkalmassá teszi az „önsegítő” módban való használatban is – de összeköt minket orvossal és/vagy dietetikussal is. Ha beleegyezünk az adatmegosztásba, amit az alkalmazáson belül jelezhetünk.

Az ALSAD-ba való bejelentkezéskor kiválaszthatjuk, szeretnénk-e közvetlenül kapcsolatba lépni egészségügyi szakértővel, akivel adatainkat is megoszthatjuk.  Amennyiben kezelőorvosunk, dietetikusunk, illetve az őt képviselő intézmény csatlakozott az alkalmazáshoz, kiválaszthatjuk a legördülő listából (vesebetegség esetén már a regisztráció során kiválasztjuk az intézményt) és onnantól biztonságos digitális csatornán láthatja adatainkat, illetve a dietetikus segíthet diétás céljaink beállításában, és személyre szabott diétát is készíthet nekünk.

Dietetikus

Az ALSAD-ban velünk kapcsolatban lévő dietetikus:

  • beleegyezésünk esetén láthatja diétás céljainkat, orvosi adatainkat, készíthet számunkra diétát, és közreműködhet diétás céljaink megalkotásában.
  • Követheti online az általunk tervezett menüt és a valósan elfogyasztott ételeket
  • Követheti egészségi állapotunk alakulását, és ennek ismeretében tehet javaslatot
  • Tölthet fel minden felhasználó számára látható tartalmat, receptet és hozzávalót.

Szakorvos

Krónikus betegségünkel foglalkozó szakorvos – nefrológus, belgyógyász, diabetológus is adhat segítséget, illetve felhasználhatja adatainkat a későbbi kezeléshez:

  • Láthatja adatainkat (egészségügyi, diétás és fizikai aktivitással kapcsolatos adatok), és ez alapján akár módosíthat a kezelési terven.
  • Tölthet fel olyan betegedukációs tartalmat, amelyet bizonyos betegcsoportok számára korábban a rendelésen mondott el szóban.

Háziorvos, családorvos

  • Láthatja megosztott egészségügyi adatainkat, a követett diétát, fizikai aktivitásunkat és az általunk feltöltött egyéni szokásokat, amelyek számára fontos információt jelenthetnek.

Lajkó Éva

2020.11.04.

Share This