ALSAD – AUTOMATIKUS, SZEMÉLYRES SZABOTT ÉLETMÓD-TÁMOGATÓ RENDSZER – HOGYAN MŰKÖDIK? – 1. RÉSZ

Ez az oldal az ALSAD (Automatic LifeStyle ADvice, automatikus életmód-és diétaajánló) szoftveralkalmazás honlapja. Mielőtt regisztrálna, bemutatjuk a működését.

Kinek szánjuk?

Az alkalmazással elsősorban krónikus betegek (vese-és/vagy cukorbetegséggel élők) vagy a magas kockázatú csoportban lévő felhasználók életét kívánjuk támogatni, természetesen nem mellőzve az orvosi és dietetikus közreműködését. Ha valaki normalizálná testsúlyát, elkerülné a krónikus állapotok szövődményeit, tudatosabban élne és szeretné hosszabb távon is jól érezni magát, akkor jó helyen jár. A fogyókúrák és alkalmi nekibuzdulások helyett a fenntartható, élvezhető, egészséges életre szavazunk, közreműködő dietetikusainkkal és orvosainkkal együtt.

Miben segíthet egy ilyen digitális egészségügyi alkalmazás?

  • Amit megeszel, az te leszel” – Átláthatóvá, követhetővé teszi az étkezést és annak következményeit – amit és amennyit megeszel, attól függ számos laboreredmény, a testsúly, hosszabb távon az erőnlét, a fizikai állapot vagy belső szerveink állapota is. Kitűzhetünk diétás célokat, vagy létrehozhatunk és végrehajthatunk egy komplett fogyókúrás programot.
  • A mozgás –élet”- Követhetővé, elemezhetővé teszi a fizikai aktivitást – főleg, ha ehhez okoskarkötőt is használunk. Ami követhető, az fejleszthető is – eredményeink az adatokon és a tükörben is látszani fognak.
  • Hiteles tartalom keresi felhasználóját” Egy helyen, a felhasználó állapotához igazítva szolgáltat hiteles és érthető egészségügyi információt – „Dr. Google”-vel ellentétben itt a tartalom találja meg a felhasználóját, a személyes és egészségügyi betegadatok alapján. Az orvosi viziteken korlátozott időnk van kérdezni – a digitális térben azonban mindig velünk az információ.

A következő részekben áttekintjük az alkalmazás funkcióit, bemutatjuk, hogyan használhatjuk eredményesen mindennapjainkban, és arra is kitérünk, miért nem csak “önsegítő” alkalmazás az ALSAD.

Lajkó Éva

2020.10.21.

Share This