Sok szeretettel köszöntök mindenkit, Bodon Judit vagyok, az Alsad Medical dietetikus szakértője. Mostantól rendszeresen olvashattok tőlem tippeket az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás témájában.
Már felnőtt fejjel választottam ezt a fantasztikus szakmát, alapvégzettségem közgazdász, hosszú ideig projektmenedzsmentben dolgoztam. Idővel elkezdett érdekelni az egészséges táplálkozás, feltűnt a sok, egymásnak ellentmondó információ, és akkor döntöttem úgy, hogy kitanulom ezt a szakmát. Erre szerencsére volt is lehetőségem, és ami hobbinak indult, abból szerelem lett. A dietetikusi diploma megszerzése után pályát is váltottam, bár munkám során nagyon jól tudom ötvözni a dietetikai tudásomat a közgazdász énemmel is. Jelenleg több projektben is részt veszek, én vagyok a Gyerünk, anyukám online sportvideóportál dietetikus mentora, a Fruccola éttermek, a Free! gluténmentes pékségek dietetikus szakértője. Ezek mellett terápiás dietetikusként dolgozom egy magánklinikán illetve magánpraxisban. Két fiam van, egyik legújabb szenvedélyem a terepfutás, de szeretek mindenféle mozgást, és persze főzni (és enni is :)), és amikor lehet, akkor utazni.
Szakmai küldetésem legerősebb pillérei a hitelesség és a tudományos megalapozottság.
Rendkívül fontosnak tartom, hogy leromboljuk a tévhiteket, amelyek néhol szórakoztatóak, de sajnos nagyon gyakran kifejezetten károsak, az egészségünkre ártóak is tudnak lenni. Hiszem, hogy a szélsőségektől mentes, KIEGYENSÚLYOZOTT, az egészségünk védelmét célzó, szükség esetén a fennálló betegségeinket figyelembe vevő étrend összeállítható különleges hókuszpókuszok, shake-k, porok nélkül is, mégpedig hétköznapi, mindenki számára elérhető alapanyagokból.
Nem lehet elmenni amellett, hogy ez a 2020-as év egy nagyon különleges év. A pandémia új helyzet elé állított mindannyiunkat, egyre több területen bizonyította létjogosultságát a digitalizáció. A praxisomban a telemedicina kitűnőre vizsgázott az elmúlt fél évben, úgyhogy eddigi nyitottságom a korszerű megoldások és technológiák felé újabb megerősítést nyert. Őszintén hiszem, hogy az egészségünk megőrzését megkönnyítik, a szakemberekkel való kommunikációt rugalmassá és ugyanakkor pontosabbá, megbízhatóbbá teszik ezek az eszközök, alkalmazások.
Fontosnak tartom, hogy megértsük, az egészségünk nagyon nagy részben rajtunk múlik, mi magunk tehetünk érte a legtöbbet. Én azon leszek, hogy táplálkozási oldalról az ehhez szükséges információkat hitelesen, tudományosan bizonyított alapokon rendelkezésetekre bocsássam, így segítve titeket a választásban, döntéshozásban.