Bemutatkozik az ALSAD Medical dietetikus szakértője

Bodon Judit

Sok szeretettel köszöntök mindenkit, Bodon Judit vagyok, az Alsad Medical dietetikus szakértője. Mostantól rendszeresen olvashattok tőlem tippeket az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás témájában.

Már felnőtt fejjel választottam ezt a fantasztikus szakmát, alapvégzettségem közgazdász, hosszú ideig projektmenedzsmentben dolgoztam. Idővel elkezdett érdekelni az egészséges táplálkozás, feltűnt a sok, egymásnak ellentmondó információ, és akkor döntöttem úgy, hogy kitanulom ezt a szakmát. Erre szerencsére volt is lehetőségem, és ami hobbinak indult, abból szerelem lett. A dietetikusi diploma megszerzése után pályát is váltottam, bár munkám során nagyon jól tudom ötvözni a dietetikai tudásomat a közgazdász énemmel is. Jelenleg több projektben is részt veszek, én vagyok a Gyerünk, anyukám online sportvideóportál dietetikus mentora, a Fruccola éttermek, a Free! gluténmentes pékségek dietetikus szakértője. Ezek mellett terápiás dietetikusként dolgozom egy magánklinikán illetve magánpraxisban. Két fiam van, egyik legújabb szenvedélyem a terepfutás, de szeretek mindenféle mozgást, és persze főzni (és enni is :)), és amikor lehet, akkor utazni.

Szakmai küldetésem legerősebb pillérei a hitelesség és a tudományos megalapozottság. 

Rendkívül fontosnak tartom, hogy leromboljuk a tévhiteket, amelyek néhol szórakoztatóak, de sajnos nagyon gyakran kifejezetten károsak, az egészségünkre ártóak is tudnak lenni. Hiszem, hogy a szélsőségektől mentes, KIEGYENSÚLYOZOTT, az egészségünk védelmét célzó, szükség esetén a fennálló betegségeinket figyelembe vevő étrend összeállítható különleges hókuszpókuszok, shake-k, porok nélkül is, mégpedig hétköznapi, mindenki számára elérhető alapanyagokból.

Nem lehet elmenni amellett, hogy ez a 2020-as év egy nagyon különleges év. A pandémia új helyzet elé állított mindannyiunkat, egyre több területen bizonyította létjogosultságát a digitalizáció. A praxisomban a telemedicina kitűnőre vizsgázott az elmúlt fél évben, úgyhogy eddigi nyitottságom a korszerű megoldások és technológiák felé újabb megerősítést nyert. Őszintén hiszem, hogy az egészségünk megőrzését megkönnyítik, a szakemberekkel való kommunikációt rugalmassá és ugyanakkor pontosabbá, megbízhatóbbá teszik ezek az eszközök, alkalmazások.

Fontosnak tartom, hogy megértsük, az egészségünk nagyon nagy részben rajtunk múlik, mi magunk tehetünk érte a legtöbbet. Én azon leszek, hogy táplálkozási oldalról az ehhez szükséges információkat hitelesen, tudományosan bizonyított alapokon rendelkezésetekre bocsássam, így segítve titeket a választásban, döntéshozásban.

A BMI és korlátjai

A BMI és korlátjai

A BMI fogalmával valószínűleg már mindenki találkozott. A BMI a “body mass index”, azaz magyarul...

read more
Share This